Wednesday 26 November 2014

Zagreb u novembru - izlet u prijestonicu Hrvatske

Novembar možda nije najidealniji mjesec za obilazak kontinentalne Evrope zbog tmurnog vremena, niskih temperatura i mogućih padavina. Ipak, to ne treba da vas spriječi da se otisnete na neko kraće putovanje i upoznate destinaciju u jednom potpuno drugačijem ozračju. Ja sam se odlučio na jednodnevni izlet u Zagreb u sopstvenoj režiji, pa ću podijeliti s vama u vidu fotografija i opisa ono što sam uspio tamo vidjeti.



Friday 14 November 2014

Vodič kroz tropikarijum u Budimpešti

Budući da sam veliki ljubitelj životinja, zoološki vrtovi i akvarijumi su među prvim lokacijama za koje se raspitujem prije putovanja na neku destinaciju. Za tropikarijum u Budimpešti sam čuo dosta ranije od donošenja odluke o posjeti prijestonici Mađarske, tako da je ta informacija čučala negdje u prikrajku uma i izronila istog momenta kada sam odabrao svoje novo odredište.



Saturday 1 November 2014

Budimpešta u 4 dana - šta posjetiti? (Dan 4)

Za kraj našeg boravka u mađarskoj prijestonici, Budimpešta nas je nagradila predivnim sunčanim danom. Napokon smo mogli skinuti jakne i prošetati u majicama kratkih rukava. Nakon što smo se odjavili iz hotela i ostavili stvari u automobil, uhvatili smo autobus do centra grada. Taj dan smo imali u planu da konačno obiđemo Margitino ostrvo po dnevnoj svjetlosti. Provrzmali smo se kroz Vaci ulicu, pojeli Qurrito u KFC-u (na koji smo se u Budimpešti navukli), a zatim nastavili pohod na grad.